donderdag 5 april 2007

ACW Merchtem schenkt fiets aan gemeentebestuur

Veel volk op de Merchtemse gemeenteraad. Heel wat spilfiguren uit de deelorganisaties van het ACW waren opgekomen om hun beleidsbrief voor de komende 6 jaar te overhandigen aan de gemeenteraadsleden. Burgemeester Eddie De Block mocht symbolisch een speciale fiets (in de kleuren van Merchtem) ontvangen van het ACW en de Groep Intro.

Mobiliteit en sociale economie zijn, naast aandacht voor betaalbaar wonen, immers enkele van de belangrijkste thema’s die het ACW wil aankaarten bij de lokale bestuurders. Het ACW ziet heel wat uitdagingen zoals het aanpakken van onveilige verkeerspunten, het realiseren van alternatieve fietsverbindingen en de opmaak van een gemeentelijk fietsroutenetwerk. Werk maken van werk- en opleidingsprojecten voor kansengroepen in samenwerking met Groep Intro en een ambitieus woonbeleidsplan met aandacht voor sociale huurwoningen, éénsgezinswoningen (ook in het centrum) en betaalbare kavels zijn enkele concrete actiepunten.
Geïnteresseerden kunnen het volledige programma downloaden op http://regio.acw.be/brussel/ of via een email te sturen naar alois_desmedt@hotmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten