donderdag 13 december 2007

Red de Solidariteit bezorgde Guy Verhofstadt 100.000 handtekeningen

Gisteren gaven de verantwoordelijken van de petitie Red de Solidariteit de eerste 100.000 handtekeningen af aan Eerste Minister Guy Verhofstadt. De petitie is een initiatief van de vakbonden, kunstenaars, sporters en mensen uit andere sociale bewegingen.

De initiatiefnemers van de petitie-actie Red de Solidariteit werden eerder op de dag ontvangen door burgemeester Freddy Thielemans van de stad Brussel. Dit gebeurde, meer symbolisch kan haast niet, in de zaal van het stadhuis waar de eerste voorlopige regering werd gevormd bij het oprichten van België. Deze plaats was op 12 december het decor voor een persconferentie die op heel wat belangstelling van de media kon rekenen.

Bekijk hier het tv-verslag van gisterenmiddag in Het Journaal van VRT.
Lees het artikel in Het Nieuwsblad online.

Lees het fotoverslag van Indymedia.

“Toen we eind september de petitie Red de solidariteit lanceerden schreven sommige perscommentatoren dat we de bal missloegen: de splitsing van de sociale zekerheid staat niet op de agenda, werd er geopperd”, begon ACV-verbondssecretaris Guy Tordeur zijn toespraak. “Momenteel is de laatste poging om uit de impasse te geraken duidelijk stukgelopen op dit punt. Dit bewijst dat wij van in het begin goed zaten met deze petitie.”

Het is een duidelijke boodschap aan de politieke wereld: de sociale zekerheid is van de werknemers: handen ervan af! En zoals schrijver en Brusselaar Geert van Istendael het ter plaatse verwoordde: “solidariteit is het hoogste goed van de democratie”. De initiatiefnemers gaan door met de petitie tot ze 200.000 handtekeningen hebben. De komende weken zullen er op 25 verschillende locaties nog acties volgen en begin volgend jaar organiseert men op de Heizel een festival.

Lees er meer over in het weekblad Visie op 21/12/07 (Auteur: Barend Claessens, Visie nr.36 p. 17)
Bekijk online de stand van de verzamelde handtekeningen via www.reddesolidariteit.be
Je kan via deze link ook nog steeds de petitie ondertekenen, indien je dat nog niet gedaan hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten