dinsdag 6 mei 2008

Sociale Verkiezingen dicht bij de mensen... in de Makro

Gisteren zijn de sociale verkiezingen van start gegaan. 1,3 miljoen werknemers kiezen tussen 5 en 18 mei 2008 hun afgevaardigden voor de ondernemingsraad en het comité preventie en bescherming op het werk. Tijdens hun mandaat van 4 jaar zullen meer dan 60.000 ACV-militanten zich inzetten voor de belangenverdediging van hun collega’s. Zo ook in de Makrovestiging in Machelen waar vandaag de stembusgang plaats vond.

Sociale verkiezingen worden heel lokaal georganiseerd: in meer dan 6000 ondernemingen. Sociale verkiezingen staan daardoor dichter bij de mensen dan de gemeenteraadsverkiezingen: veel burgers weten niet eens wie in de gemeenteraad zit, de meeste werknemers kennen wel hun délégués, weten waar ze voor staan en wat ze doen in het overleg.

In de Makrovestiging in Machelen is Eddy Jespers, alias de jeppe, de bekendste délégué. Hij is de groene lijsttrekker voor de christelijke bediendevakbond LBC op lijst nr. 2 van het ACV. De groenwitte kleuren verdedigen is niet altijd een gemakkelijke opdracht voor Eddy, als je weet dat hij in zijn vrije tijd een hevige supporter is van voetbalclub KV Mechelen.

De drie vakbonden bij Makro lieten vandaag, op de dag van de verkiezingen, hun kleuren zien aan de personeelsingang. De ACV-kandidaten rolden er zelfs hun groene loper uit en zorgden met versiering, muziek, snoep en een glimlach voor een geanimeerde verkiezingssfeer. Bekijk hier de fotospecial.

Ook Radio 2 Vlaams-Brabant kwam vanochtend live de verkiezingssfeer verslaan. Herbeluister het verslag in het programma Ochtendpost hier. Interviews met de ACV-militanten bij Makro lees je op pagina 17 in het weekblad Visie van vrijdag 16 mei.

1 opmerking:

  1. goeiemorgen,vanwege eddy jespers in naam van lbc makro machelen.bedankt voor de reportage,enorm veel positieve reacties gehad!zoals verwacht hebben we de verkiezingen gewonnen!!!4 zetels voor lbc,2 zetels voor bbtk,2 zetels voor aclvb.graag wil ik bij deze alle kiezers nogmaals bedanken die voor lbc gestemd hebben.en mensen zoals onze secretaris kristel van damme die er altijd voor ons staat,vera janssens van het secretaiaat.en filip bellemans voor de foto reportage.

    BeantwoordenVerwijderen