woensdag 17 september 2008

Vilvoords Ramadan-maal lokte 140 eetlustigen

Allovil, de allochtone wijk- en buurtwerking van Vilvoorde, organiseerde gisterenavond een uitgebreid ramadan-maal met muziek en informatie. Om en bij de 140 gasten, waaronder heel wat autochtonen, zakten af naar de parochiezaal Ons Huis tegenover het Heilig Hart-kerkje in de Vilvoordse wijk kassei voor de info- en iftaravond.

Het verbreken van de vasten bij zonsondergang (iftar) gebeurde rond 20 uur met Harira, een voedingrijke typische soep. Nadien volgden er Marokkaanse pannekoeken met honing.

Tussendoor waren er korte toespraken van onder andere ACV-diversiteitsconsulent Stefaan Peirsman, de christelijke vakbond is immers de oprichter van het platform Allovil. Ook Hans Bonte, schepen van sociale zaken, nam namens de stad Vilvoorde het woord, gevolgd door de nieuwe Vilvoordse schepen van integratie, Fatima Lamarti.

Burgervader Marc Van Asch zat ook aan tafel voor het ramadanmaal met als derde gang Briwats (foto), bladerdeeg gevuld met kip. Nadien volgden er nog chabbakiya (honingkoeken) met muntthee.

Een informatief filmpje over de vastenmaand bij de moslims maakte ook deel uit van het programma en de avond werd afgesloten met een optreden van een Anachid muziekgroep.

Bekijk hier de fotoreportage.

Het tv-verslag kan u vanavond bekijken in Zina op de regionale zender Ring-tv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten