dinsdag 2 september 2008

Veilig op weg in Overijse?


Als je tijdens de voorbije Druivenfeesten in Overijse langs liep op het Justus Lipsiusplein, kon je niet naast een groene fiets kijken. De groene fiets hing er aan de gevel van het ACV-kantoor met daaronder de slogan ‘Veilig op weg?’. Hiermee vroeg de plaatselijke ACV-afdeling aandacht voor zijn jaarlijkse jaarmarktactie die op 28 augustus het thema mobiliteit in Overijse bevroeg.

Militanten van ACV-Overijse vroegen aan de voorbijgangers op de jaarmarkt welke problemen ze ondervinden bij het zich verplaatsen in Overijse. “Dat kan te voet zijn, met de fiets, met de wagen, op weg naar het werk of met een bus van De Lijn”, zegt Filip Bellemans van ACV Overijse.

“We stelden ons ook de vraag welke mobiliteitsproblemen bijvoorbeeld de schoolgaande jeugd ondervindt in Overijse en we peilden naar de ervaringen van inwoners die vanuit één van de vijf gehuchten naar het centrum van Overijse komen om bijvoorbeeld te winkelen.”

De jongeren die deelnamen aan de enquête kregen een brooddoos met daarin onder meer informatie over studentenwerk en voor de allerkleinste (en soms ook wat grotere) kinderen waren er groene ballonnen.

De ACV-enquêteurs uit Overijse gaan de resultaten van hun bevraging bespreken op hun plaatselijke afdelingsvergadering. Afwachten of dit tot acties leidt in de druivengemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten