vrijdag 27 juni 2008

ACV solidair met hongerstakende arbeiders zonder papieren

Afgelopen dinsdagavond organiseerde het ACV-verbond Brussel een solidariteitsactie aan de begijnhofkerk waar sinds midden mei 147 arbeiders zonder papieren een hongerstaking houden. Het ACV manifesteerde omdat het een oplossing vraagt voor de hongerstakers op basis van een regularisatie om humanitaire redenen.

"Al wie de voorbije dagen een bezoek heeft gebracht aan de hongerstakers is diep geraakt door hun verhalen en door hun vastberadenheid om door te gaan tot het einde. Hun gezondheidstoestand gaat echter zienderogen achteruit", zegt Guy Tordeur, verbondssecretaris van het ACV in Brussel-Halle-Vilvoorde. "Ze vragen van de Belgische overheid papieren. Zodat ze wettig in ons land kunnen verblijven, hier kunnen werken en een toekomst opbouwen. Ze vragen dat niet alleen voor zichzelf maar ook voor de duizenden lotgenoten van hen van wie velen hier reeds vele jaren verblijven. Pastoor Daniël Alliët van de Begijnhofkerk, een nuchtere West-Vlaming, heeft zich over hen ontfermd en hen onderdak gegeven."

"Het immigratiebeleid is verscherpt. Ja, iedereen weet dat deze kwestie niet eenvoudig is, maar kan een samenleving zo kil en onverschillig blijven tegenover tienduizenden mensen die hier zonder papieren in bijzonder moeilijke omstandigheden leven. Mensen zoals wij. Met het ACV vragen we een menselijk asielbeleid. Wij blijven dan ook onze solidariteit betuigen met de mensen zonder papieren van de Begijnhofkerk en wij steunen hen in hun strijd voor een menswaardig bestaan", aldus Guy Tordeur.

Sinds maandag 16 juni is ook Jesus Manchego, militant van ACV Brussel, solidair in hongerstaking met de mensen zonder papieren. "Hij wil daarmee een brug slaan tussen de wanhoop van de mensen zonder papieren en de organisatiekracht van de arbeidersbeweging", verduidelijkt Guy Tordeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten