dinsdag 17 juni 2008

Welke maatregelen zijn nodig om de restgroep van werklozen aan werk te helpen?

In de krant lees je dat er in Vlaanderen elke maand 2500 vacatures bijkomen waarvoor geen werkzoekenden worden gevonden. Langs de andere kant is er nog een te grote restgroep van werklozen, in Halle-Vilvoorde zo’n 12.000, die ingeschreven zijn bij de VDAB. Hoe koppelen we die twee vaststellingen aan elkaar?

Met deze vraag als uitgangspunt nodigde ACV-gewestsecretaris Ben Debognies een aantal deskundigen uit op het jongste ACV-overlegcomité van Halle-Vilvoorde. Aan het panelgesprek namen twee vakbondsconsulenten deel, twee medewerkers van de Vlaamse bemiddelingsdiensten en twee begeleiders van werklozen uit de zogenaamde kansengroepen. Daaronder verstaan we: laaggeschoolden, allochtonen, vijftigplussers en werklozen met een arbeidshandicap.

De werkloosheidsgraad in het arrondissement Halle-Vilvoorde is minder dan 5 procent, terwijl in het naburige Brussel nog steeds bijna 20 procent van de beroepsbevolking werkloos is. 55 procent van de werklozen in Halle-Vilvoorde is anderstalig waarvan 40 procent Franstalig.

Wat het debat opleverde aan voorstellen, kan je aanstaande vrijdag 20 juni op pagina 17 in het weekblad Visie lezen. Bekijk hier enkele foto's van het debat.

Welke maatregelen zijn volgens jou nodig om de restgroep van werklozen aan het werk te helpen in Halle-Vilvoorde? Laat het ons weten door een reactie achter te laten bij dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten