woensdag 4 juni 2008

ACV Lennik nam afscheid van Louis en Robert

Gisterenavond organiseerde ACV Lennik een receptie voor zijn bestuursleden en militanten. Twee karrentrekkers namen er afscheid van ‘hun’ lokaal bestuur. Robert Bellemans was 55 jaar lang bestuurslid van een lokale ACV afdeling. Hij begon zijn syndicale carrière in Wambeek met Jan Creylman en kwam vanaf 1964 na zijn trouw in Lennik wonen. Hij was tevens ook délégué bij zijn werkgever Sabca.

Louis De Marie was 35 jaar lang bestuurslid in Lennik en tevens 25 jaar bode.
“In Lennik hielden we jaarlijks bakschieting en een sinterklaasfeest. Wat ons ook het meest is bijgebleven, was dat dorpsgenoot Jef Houthuys (nationaal voorzitter van het ACV van 1969 tot 1987) elke bestuursvergadering eens binnensprong. Daardoor liepen de bestuursvergaderingen uit tot in de late uurtjes. Het typeert Jef dat hij zo geïnteresseerd was in de lokale toestand van het ACV en in de basis", aldus Louis.

Louis en Robert werden door de Lennikse ACV-voorzitter Johan O gisteren in de bloementjes gezet en bedankt voor hun jarenlange syndicale inzet.

1 opmerking:

  1. zo n "karrentrekkers" zouden er meer moeten zijn, laat dit een voorbeeld zijn voor de jongere generatie die ons verdedigen, proficiat voor al die jaren inzet

    BeantwoordenVerwijderen