vrijdag 11 maart 2011

Europese vakbonden voeren op 24 maart actie


Het EVV besliste deze week om op donderdag 24 maart in Brussel een Europese actiedag te houden. Ook delegaties uit Duitsland, Nederland, Frankrijk en het Groot-Hertogdom zullen zich bij de actie aansluiten. De vertegenwoordigers van het EVV hebben een ontmoeting gevraagd met de Europese overheden en/of staatshoofden. De vorm van de actie en de modaliteiten ervan moeten nog worden bepaald.


Europa draagt vandaag een historische verantwoordelijkheid. Het moet een antwoord geven op de crisis én een sociaal-economisch beleid invoeren dat alle burgers ten goede komt.

Om uit de crisis te geraken en loontrekkenden en sociale-uitkeringstrekkers een open, inspirerende toekomst te bieden, moet Europa bouwen aan duurzame ontwikkeling waarbij de prioriteit ligt op banencreatie, sterkere systemen van sociale bescherming en performante openbare diensten. In plaats van de arbeidsmarkt flexibeler te maken, de lonen te verminderen en de pensioenleeftijd op te trekken, moet dringend werk worden gemaakt van een echt positief project.

Als vakbond blijven we actie voeren voor en werken aan het Europese project, maar dat moet wel humaner en socialer.


Meer info volgt in de loop van volgende week

Geen opmerkingen:

Een reactie posten