maandag 23 mei 2011

Intern noodplan in de praktijk

Het Provinciaal comité Vlaams-Brabant voor de bevordering van de arbeid organiseerde in samenwerking met de drie grote vakbonden op 19 mei een studiedagnamiddag over het intern noodplan in de praktijk. Het doel van een intern noodplan is voorbereid te zijn op ongewenste gebeurtenissen zoals een brand.



Onze militanten leerden onder andere hoe ze de gevolgen van zulke gebeurtenissen kunnen minimaliseren. In vele bedrijven bestaat er geen echt noodplan en als het al bestaat is het vaak niet echt conform de wetgeving. In de wet staat namelijk dat bedrijven dit plan moeten baseren op een risicoanalyse. Jammer genoeg, heeft niet ieder bedrijf de risico’s in kaart gebracht.

Na een theoretische voormiddag werd er vooral aandacht besteed aan de praktijk in de namiddag. In 5 workshops konden de militanten proeven van reanimatie- en evacuatietechnieken, een frietketelbrand, verschillende blusmiddelen en het vuurhuis. Menig brand werd geblust. Een zeer geslaagde studiedag die door iedere militant als zeer nuttig werd beschouwd.



Bekijk hier hoe onze militanten het er van afbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten