dinsdag 9 december 2008

Filippijnenreiziger zat in 'de laatste show'

Koen Dereymaeker (foto), ACV-délégué bij Aviapartner op Brucargo in Zaventem en net terug van een syndicale groepsreis naar de Filippijnen, zat vorige donderdagavond in 'de laatste show' met Leen Van Wijck en Luc Blaute.

Een speciale editie van 'de laatste show' van het ACV-overlegcomité Halle-Vilvoorde over internationale vakbondswerking en de ngo Wereldsolidariteit.

Gastvrouw was Leen 'Van Wijck' Vanderhulst, stafmedewerker ACW Brussel-Halle-Vilvoorde. Zij werd bijgestaan door Luc 'Blaute' Debast, ACV-verbondscoördinator internationale werking. In de zetel bij Leen en Luc nam eerst Hugo Verwimp plaats. Hij is voorzitter van de stuurgroep Wereldsolidariteit Brussel-Halle-Vilvoorde. WS is de niet-gouvernementele organisatie van de christelijke arbeidersbeweging ACW. Nadien volgde Walter Legroux, ACV-regiopropagandist en jogger voor WS in de 20 km door Brussel. Sprint voor een kind, de sponsorloop voor WS bracht dit jaar 13630 euro op.

Koen Dereymaeker vertelde niet alleen over de syndicale groepsreis naar de Filippijnen, maar deed ook een oproep om op woensdagavond 10 december (morgenavond) in Brussel deel te nemen aan de actie Stop The Killings op de internationale mensenrechtendag.

Luc 'Blaute' Debast vertelde in de zetel meer over de campagne Waardig Werk en nodigde vervolgens Chris Van Mol uit van de arbeiderscentrale Energie-Chemie. Deze vakbondssecretaris vertelde wat de campagne concreet kan betekenen op de werkvloer. De vijfde gast in de zetel bij Leen en Luc was Jos Maerevoet. Hij vertelde als oud-secretaris van de Europese ondernemingsraad bij Etex (de holding van het bouwbedrijf Eternit) over zijn internationale vakbondservaringen.

Elke gast werd ingeleid met een passend muziekfragment. Tijdens de show kregen de aanwezigen ook film- en fotobeelden te zien en op het einde was er ook de rubriek 'ik kan iets'. Een terugblik met foto's van de speciale editie van deze laatste show, bekijk je hier.

Enkele uitspraken van de 'internationale' gasten lees je aanstaande vrijdag 12 december in het weekblad Visie, editie Brussel en Rand op pagina 17.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten