vrijdag 19 december 2008

Spadensteek voor veilig fietsen rond de luchthaven


Een put graven voor een ander, dat deed vandaag de christelijke arbeidersbeweging (ACW) op een braakliggend terrein in de omgeving van de Haachtsesteenweg, tegenover Brucargo, de vrachtluchthaven van Zaventem.
Die ander zijn de fiets- en voetgangers die vanuit Vilvoorde, Machelen-Oost en Melsbroek-West naar de cargozone Brucargo willen om te werken of te winkelen (in de Delhaize).

Met deze symbolische spadensteek vragen de actievoerders dat er een fiets- en voetgangerstunnel komt onder de Haachtsesteenweg, van op de Luchthavenlaan naar Brucargo. Op dit knooppunt zijn momenteel in het kader van het Diabolo-project grote infrastructuurwerken aan de gang die tegen 2012 dienen afgerond te zijn.

“De fietsers, vaak werknemers op de cargozone, zullen via een nieuwe fietsbrug over de E19 naar Brucargo rijden. Hun ontgoocheling zal echter groot zijn als ze vaststellen dat het fietspad op het eind een doodlopend straatje blijkt te zijn”, zegt Marc Cortois van Veilig Mobiel, een ACW-platform voor veilig en comfortabel fietsen in de luchthavenregio. “Met het bedrijf waar ze werken in zicht, zullen de fietsers kunnen kiezen voor een ongevraagde extra rit naar het centrum van Melsbroek of naar Machelen om de Haachtsesteenweg te kunnen oversteken”, aldus de woordvoerder van Veilig Mobiel die tijdens de spadesteek hulp kreeg van onder meer gemeenteraadsleden uit Machelen, van het ACV-luchthavencomité én van de plaatselijke ACW-afdelingen uit Machelen en Steenokkerzeel.

Daan Vanderhulst van ACW Steenokkerzeel aan het woord over de actie in De Zondag (editie Brussel en Rand, pagina 15).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten