vrijdag 12 december 2008

Terugblik op actie Stop The Killings van woensdagavond

Op de internationale mensenrechtendag van 10 december organiseerde www.stopthekillings.be een fakkelwake die omstreeks 19 uur vertrok op het Muntplein in Brussel en eindigde aan het gebouw van het internationaal vakverbond ITUC op de Albert II-laan, nabij het Noordstation.

De fakkelwake liep onder meer door de Lakense straat waar aan het gebouw van de KVS het grote spandoek van de actie werd ontrold. Op de aankomstplaats getuigden onder meer Colombiaanse vakbondsmensen over de repressie in hun land. Zij riskeren net als in de Filippijnen en in Guatemala de kogel omdat ze opkomen voor waardig werk en mensenrechten.

Ook Tine Van Rompuy die vorige maand de Filippijnen bezocht met enkele syndicalisten van bij ons, hield er een toespraak. Je kan haar toespraak hier lezen.

Iedereen die meestapte in de fakkelwake had een kogel bij zich die gedeponeerd moest worden in een gesmeed kunstwerk dat het logo van Stop The Killings voorstelde. Het kunstwerk werd op het einde van de actie tentoongesteld in het gebouw van het internationaal vakverbond.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten