woensdag 13 mei 2009

Schaften met Cambodjanen in de Pletinckxstraat

Het personeel van het ACV, het ACW en haar deeltakken kon deze middag in de personeelsrefter van de Pletinckxstraat 19 komen schaften. Bij een Cambodjaanse maaltijd of met de boterham in de hand, kon je er luisteren naar getuigenissen van twee jonge Cambodjaanse vakbondsmensen. Deze schafttijd kaderde in de actie Waardig Werk in je onderneming.

Athit van de onafhankelijke Cambodjaanse textielvakbond en zijn collega Dara die de vrouwenwerking vertegenwoordigt, vertelden er onder meer over de werking van de Cambodjaanse vakbond in de textiel- en de toerismesector, over de politiek in hun land én over de arbeidsomstandigheden van de werknemers in Cambodja.

Meer informatie over het bezoek van deze twee jonge Cambodjaanse vakbondsmensen aan ons land kan je bekomen bij luc.debast@acv-csc.be (internationale werking ACV Brussel-Halle-Vilvoorde) en bij leen.vanderhulst@acw.be (ACW Wereldsolidariteit verbond Brussel).

De aanwezigen kregen na afloop van de schafttijd ook een warme oproep om hun collega’s te sponsoren die op zondag 31 mei deelnemen aan de 20 km van Brussel. Het sponsorgeld gaat naar de ngo van het ACW, Wereldsolidariteit, dat de jonge textielvakbond in Cambodja ondersteunt.

De Cambodjaanse schotel die bereid werd door het Greun Zinneke, het huisrestaurant van de Pletinckxstraat, was een duivelse kipfilet met rijst. Je kan de ingrediënten en de bereidingswijze hier raadplegen.

Bekijk hier enkele sfeerfoto's van de schafttijd deze middag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten