vrijdag 8 mei 2009

Gehandicaptensector kwam op straat in Brussel


De gehandicaptensector betoogde deze middag in het centrum van Brussel. Een kleurrijke stoet van om en bij de 4000 manifestanten stapte van op de Koning Albert II-laan in de Noordwijk via het Rogierplein en de Pachecolaan naar de Vlaamse Regering op het Martelarenplein.

Op de kleine Brusselse ring slaagden enkele betogers van de witte woede erin om ter hoogte van de kruidtuin het autoverkeer enkele minuten lam te leggen om aandacht te vragen voor de wachtlijsten en het personeelstekort in de gehandicaptensector.

Olivier Remy, vakbondssecretaris in de non-profitsector bij de bediendebond LBC-NVK, zegt vandaag in Visie (regio Brussel & Ring) waarom de gehandicaptensector op straat komt om te betogen. “In de gehandicaptensector zit je al sinds de jaren ’80 met een personeelsstop. En het personeel wil een stop aan die stop. Maar het grootste probleem zijn de wachtlijsten die deze Vlaamse regering niet heeft weggewerkt. We stellen vast dat minister Heeren niet mag en kan onderhandelen met de sector en dat Kris Peeters niet wil onderhandelen. Vandaar dat we met het personeel van de sector, met de werkgevers en met tal van ouderverenigingen en vrijwilligersorganisaties nu een signaal geven en vragen dat afspraken worden nagekomen.”

Minister Heeren is sinds 2004 al de derde minister op het kabinet welzijn. Haar voorganger Steven Vanackere ging het engagement aan om dit voorjaar een nieuw meerjarenplan aan de Vlaamse regering voor te leggen, maar dat is er nog steeds niet. “Het was de laatste twee jaar soms moeilijk om met het kabinet van Welzijn te praten”, aldus Olivier Remy in Visie.
Teken hier de petitie http://www.rechtopzorg.be/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten