maandag 21 september 2009

ACV Overijse verdeelde duizend reflecterende fietshangers

Afgelopen donderdag verdeelde ACV Overijse enkele honderden reflecterende fietshangers in de scholen van Overijse. De reflecterende fietshangers dragen de slogan 'Heb jij een oogje op mij?' om te zien en gezien te worden in het verkeer. Met deze actie in de scholen voerde de christelijke vakbond promotie voor de fietszoektocht 'Veilig op weg?' dat het aanstaande zondag 27 september samen met Pasar organiseert.

"In totaal hebben we duizend reflecterende fietshangers in Overijse verdeeld. Een groot aantal werd eind augustus op de ACV-Pasar-stand tijdens de jaarmarkt reeds uitgedeeld aan kinderen en jongeren samen met een ballon", laat Filip Bellemans van ACV Overijse weten. "En afgelopen donderdag konden we zelf de reflecterende fietshangers onder meer ook aan enkele honderden fietsen hangen van jongeren die met de fiets naar het Sint-Martinuscollege gaan", aldus Filip Bellemans.

Zondag 27 september kan je tussen 14 uur en 15 uur aan het ACV-secretariaat op het Justus Lipsiusplein in Overijse vertrekken voor een fietszoektocht van 13 of 18 kilometer. Het doel is het verzamelen van informatie over verkeers(on)veilige plekjes in de gemeente voor de zwakke weggebruiker.

Er is keuze tussen 3 fietsroutes: een route van 18 kilometer via Eizer en Jezus-Eik, een route van 13 kilometer via Tombeek en Terlanen én nog een route van 13 kilometer via Maleizen. Elk fietsgroepje wordt op pad gestuurd met een kaart, een wegbeschrijving, een notitieblad en 6 foto’s waarvan de straatplaats op de route moet gezocht worden.

De deelname aan de fietszoektocht is gratis en elke deelnemer krijgt een drankje én een gadget om te zien en gezien te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten