donderdag 10 september 2009

Telecomgroep Belgacom zet LBC-militanten buitenspel

Op 1 januari 2010 gaan Proximus, Skynet, Telindus en Telindus Sourcing, samen goed voor zo’n 2.600 personeelsleden, helemaal op in het moederbedrijf Belgacom. Hoe deze integratie tot stand kwam, met onder meer een buitengewone ondernemingsraad tijdens het zomerverlof, lees je morgen op de regiobladzijde 17 in het weekblad Visie, editie Brussel en Rand.

“Bij Belgacom viste het management precies uit wanneer de vrijgestelden van de bonden met vakantie waren”, vertelt LBC-vrijgestelde Robert Veekman (foto) die het Belgacom-verhaal openbaar maakte in het september-nummer van Ons Recht, het maandblad van de landelijke bediendecentrale en het nationaal verbond voor kaderpersoneel (LBC-NVK).

In Visie van 4 september geeft vakbondssecretaris Robert Veekman aan hoe het syndicaal overleg bij Belgacom en haar private dochters de afgelopen twee jaar verliep. Je leest in het artikel ook een reactie van ACV-Transcom, de christelijke vakbond binnen het moederbedrijf.
Je kan hier de Visie, die morgen in je bus valt, nu al online lezen: de nationale Visie-pagina's én de regionale pagina's van Brussel en Rand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten