dinsdag 29 september 2009

Terugblik op Europese autoloze werkdag

De fietsers van de werkgroep mobiliteit van het Brussels Regionaal Comité van het ACV werden tijdens de Europese autoloze werkdag ontvangen op de Europese Commissie.

Voordien hadden ze aan de ingang van het Metrostadion Merode, nabij het Jubelpark, een mobiliteitsontbijt georganiseerd. Daar vertrok ook de fietstocht met haltes aan de Europese Commissie en aan het Ministerie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook Brussels staatssecretaris voor mobiliteit Bruno De Lille (Groen!) ontving de delegatie ACV-fietsers die hem een memorandum voor duurzame mobiliteit overhandigde.

Bruno De Lille stapte daarna zelf mee op de fiets richting het Bloemenhofplein in het centrum van Brussel waar een mobiliteitspicknick plaats vond. Tijdens deze picknick werden de tien prioriteiten van diverse Brusselse organisaties voor meer verkeersveiligheid in de hoofdstad bekend gemaakt. Lees er meer over aanstaande vrijdag 2 oktober in het weekblad Visie, editie Brussel en Rand.

Naar aanleiding van de Europese autoloze dag op 22 september hadden verschillende grote bedrijven, onder druk van de christelijke vakbond, een vervoerplan afgesloten voor hun personeel om hen aan te moedigen om die dag van een andere mobiliteit te proeven. De deelnemende bedrijven die door een vakbondsafgevaardigde vertegenwoordigd zijn in de werkgroep mobiliteit van het Brussels Regionaal Comité van het ACV zijn: CBC Banque, Dexia, STIB, Alteo, Bruxelles Formation, Delta Loyd Life, IBM Belgium, BNP Paribas Fortis, Petrofina – Total Groep en Sabca.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten