maandag 9 november 2009

Wie is de zus van vermiste Jonas Burgos?

Om de problematiek van de politieke verdwijningen in de Filippijnen een gezicht te geven, start het platform Stop The Killings een uitgebreide opsporingscampagne naar Jonas Burgos. Hij was een activist van een Filippijnse boerenvakbond die in 2007 op 37-jarige leeftijd verdween. Jonas Burgos is één van de vele honderden activisten die vermist zijn.

De opsporingscampagne wordt op dinsdagavond 17 november in Brussel officieel gelanceerd in de aanwezigheid van Edita en Jayel Burgos, respectievelijk moeder en broer van Jonas. Zij zullen het verhaal van hun zoon brengen en benadrukken waarom het belangrijk is dat het ook bij ons wordt verteld. Meer info over deze getuigenis vind je op de website van het platform.
Jij kan meehelpen Jonas Burgos terug een gezicht te geven. Toon je solidair en maak foto’s van al je vrienden met de affiche 'Waar is mijn broer' of 'Ik ben de zus van' en stuur deze op naar info@stopthekillings.be. Zo steun je echt de familie van Jonas. De foto’s zullen op de website vertoond worden én op 10 december geprojecteerd tijdens een fakkeltocht, in het kader van de internationale mensenrechtendag, die eindigt op het Brusselse Albertinaplein.

Je kan ook meewerken aan de campagne door affiches van de vermiste Jonas Burgos in het straatbeeld (op je syndicaal infobord, bij je bakker, in de bibliotheek, het zwembad, aan je raam, ...) op te hangen.

Lees op de flyers het levensverhaal van Jonas Burgos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten