maandag 8 februari 2010

ACV-jongeren zijn op inleefreis naar de Filippijnen

Van 1 tot 15 februari trekt de tweetalige ACV-jongerenwerking van BHV door de Filippijnen. De bedoeling van de ACV-jongeren is er kennis te maken met jonge Filippijnse vakbondsmilitanten, studenten- en jongerenorganisaties.

Michael Zimmer, Klaas Maerevoet en Ismael Ben Yaacoub zijn drie jongeren die mee op reis zijn naar de Filippijnen en zich actief inzetten voor een betere wereld. In Visie 'editie Brussel en Rand' van 5 februari werd vóór hun vertrek gepeild naar hun reisverwachtingen.

De ACV-jongeren willen de aandacht vestigen op enkele, volgens hen, vergeten rechten in de Filippijnen zoals vrijheid, gelijkheid en goede werkomstandigheden. Maar ook gerechtigheid heeft niet voor iedere Filippijnse burger dezelfde betekenis. Deze rechten terugwinnen is dan ook het ultieme doel. Acties die echt werken zijn daarvoor hoogst noodzakelijk. Deze hele reis is dan ook bedoeld om ervaringen op te doen. Alles wat ze ter plekke beleven, dient uiteindelijk om hun acties concreter en doeltreffender te maken. Acties voor de Filippijnen worden in ons land meestal georganiseerd vanuit het platform ‘Stop The Killings’ dat in 2003 werd opgericht op initiatief van het ACV.

In december van vorig jaar (foto) organiseerde Stop The Killings een fakkelwake in Brussel om de verdwijningen en de moorden in de Filippijnen onder de aandacht te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten