dinsdag 16 februari 2010

Pack Less 2, een groot succes!

Vrijdag 12 februari vertrokken 30.000 mensen op de luchthaven van Zaventem, de krokusuittocht begon. Het ideale moment om op een positieve manier actie te voeren.

De actie ‘Pack Less 2’ van het ETF probeert de bevolking te sensibiliseren om minder gewicht mee op reis te nemen. Niet alleen in België, maar ook in Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, Bulgarije, Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De bagage mag nu niet meer dan 32 kg wegen. Maar dit is te zwaar voor de arbeiders die instaan voor het laden en lossen van deze bagage. Hun job is echt een fysieke belasting geworden met vaak rugpijn en hernia’s tot gevolg.
Om dit tegen te gaan ijveren de Europese vakbonden voor een beperking van bagagestukken tot 23 kg. Dit zou op termijn verlaagd moeten worden tot 15kg. Dat is echter nog toekomstmuziek.

ACV TRANSCOM militanten stelden aan heel wat passagiers voor om hun bagage te wegen. Indien de koffers minder dan 25 kg wogen, werd het ‘groene label’ toegekend. De betrokken passagiers kregen ook een chocolade munt. Zij besparen immers, voor overgewicht betaal je… Passagiers die te zware bagage mee hadden, kregen enkel een pamflet om hen te wijzen op de problematiek.

In totaal werden 4500 groene labels uitgereikt op de nationale luchthaven. Zeker niet slecht! Heel wat passagiers reageerden positief. Zowel de Belgische als Europese acties wierpen duidelijk hun vruchten af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten