vrijdag 30 april 2010

Herdenken maar vooral nadenken

Op 28 april, de werelddag voor veiligheid en gezondheid op het werk, gedenken vakbonden wereldwijd de slachtoffers van arbeidsongevallen. In België herdacht het ACV de 189 slachtoffers van dodelijke arbeidsongevallen en de 20.564 slachtoffers met blijvende handicap van 2008.

Niet alleen herdenken is de boodschap, maar ook nadenken. Nadenken over de veiligheid op de werkvloer. Wat kan er allemaal verbeteren? Is het materiaal dat we gebruiken niet te oud of zelfs onveilig?
ACV Transcom heeft dit goed begrepen. Op de luchthavens van Zaventem, Oostende en Luik deelden militanten van ACV Transcom flyers en registratiekaarten uit. De luchtvaartsector wordt geplaagd door arbeidsongevallen, een goed preventief beleid is dus echt een must, vandaar de registratiekaartjes. Hierop kunnen de werknemers alle zaken die de veiligheid op de werkvloer in gevaar brengen, melden. De kaartjes mogen ze vervolgens afgeven aan de vertegenwoordigers van het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk, die op hun beurt de nodige stappen zullen ondernemen om de problemen op te lossen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten