maandag 7 juni 2010

Protest aan de beurs

Israël heeft op 31 mei de Free Gaza Flotilla, de Vredesvloot voor Gaza van acht boten met ongeveer 750 internationale vrijwilligers, aangevallen. Daarbij zijn minstens negen vredesactivisten gedood en tientallen gewond. Dit gebeurde in internationale wateren.
Opnieuw schendt Israël met deze misdadige piraterij het internationaal recht en de mensenrechten. En weeral straffeloos?

Als vakbond, als ACV, kunnen wij niet anders dan deze schending van het internationaal recht zwaar veroordelen, te meer omdat het hier gaat om vrijwilligers, om militanten van sociale organisaties, die 10.000 ton hulpgoederen brengen naar Palestijnen, die opgesloten zitten in wat men zou kunnen noemen: de grootste open gevangenis ter wereld, de Gazastrook.

Door de illegale blokkade verhindert Israël dat voldoende hulpgoederen binnengelaten worden. En de internationale gemeenschap, ook de Europese Unie, ook België kijkt toe, veroordeelt af en toe met woorden, maar doet niets. Integendeel, de EU en België vonden het zelfs positief dat Israël onlangs nog lid werd van de OESO, de verzameling van de rijke landen. ‘Il faut le faire!’

Er moet een onafhankelijke onderzoekscommissie komen, er moeten concrete sancties genomen worden tegen Israël en de blokkade van Gaza moet onmiddellijk stopgezet worden. We zullen de strijd nog lang moeten voortzetten.

Om deze woorden kracht bij te zetten, besloot ACV-CSC Brussel Halle Vilvoorde in samenwerking met enkele andere sociale organisaties een protestactie te organiseren aan de Beurs op vrijdag 4 juni. Het zonnetje was van de partij en dit bracht natuurlijk veel mensen op de been. We kunnen spreken van een geslaagde actie!






Bekijk hier de fotospecial

Geen opmerkingen:

Een reactie posten