dinsdag 15 juni 2010

Schoonmaakpersoneel uit de anonimiteit op 18 juni

Schoonmakers en schoonmaaksters worden door velen met de nek aangekeken. Schoonmaken is werk dat sterk wordt onderschat. Het is niet alleen zwaar werk in vaak moeilijke en ondankbare omstandigheden: ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat, ’s nachts als de productie stilligt, helemaal alleen bij een gezin en regelmatig in vuile, ongezonde en onveilige werkomstandigheden waar het vaste personeel van de bedrijven-klanten voor bedankt. Het is ook werk dat heel wat handigheid, een brede kennis van materialen en producten en sociale vaardigheden vergt.

ACV Voeding en Diensten verdedigt en organiseert deze werknemers in tal van sectoren. Via het sectoraal overleg en op de werkvloer ijvert ACV Voeding en Diensten voor hogere lonen, betere werkroosters, veiliger werk en meer opleidingskansen. ACV Voeding en Diensten voert op vrijdag 18 juni actie vanwege de Dag van de Schoonmaak. In de grote stations deelt ACV Voeding en Diensten deurhangers uit aan de reizigers met de vraag de schoonmaaksters te bedanken. Op die manier vraagt ACV Voeding en Diensten bij het grote publiek aandacht voor hun werkomstandigheden en respect voor hun werk en willen wij de schoonmakers en schoonmaaksters uit de vergeethoek halen.

Doe mee! De campagne richt zich ook tot alle werknemersafgevaardigden in bedrijven en instellingen waar schoonmaakpersoneel aan de slag is. Als werknemersafgevaardigde kan je mee een oogje in het zeil houden als het gaat om de veiligheid en de werkomstandigheden van de schoonmakers en schoonmaaksters in je bedrijf. Zo willen we (figuurlijk) de schoonmakers en schoonmaaksters in de bloemetjes zetten. Wat op de secretaressedag kan voor de secretaresses, moet ook kunnen voor de schoonmaaksters en schoonmakers op de dag van de schoonmaak. En waarom als tevreden klant ook eens geen boeketje bloemen geven of een doosje pralines aan de schoonmakers en schoonmaaksters?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten