maandag 21 mei 2007

Rerum Novarum: De kracht van mensen samen

Ook wel: het feest van de vrijwilliger. Op woensdagavond 16 mei organiseerde het ACW verbond Brussel Halle Vilvoorde haar Rerum Novarum actie. We keken die avond naar de toekomst. Onze aarde warmt op, water wordt schaars, duurzame arbeid hier en in het zuiden is geen evidentie… Hoe kunnen we er samen iets aan doen?

Dankzij de inzet van duizenden vrijwilligers is sociale beweging nog steeds actueel. Daarom, om hen te bedanken, dit feest van de vrijwilliger. Rerum Novarum is ook het moment waarop de ACW kopstukken een blik werpen op de actualiteit en het beleid. Luc Cortebeeck benadrukte in zijn toespraak woensdagavond dat de leefkwaliteit in Brussel dringend hoog op de politieke agenda moet komen. Meer info over wat Luc Cortebeeck zei, kan je hier lezen of hier bekijken.

Elk jaar staat Rerum Novarum in het teken van een thema. Dit jaar: duurzame ontwikkeling. Voor het ACW een belangrijk thema. Als sociale beweging staat solidariteit centraal. En dat is wat duurzame ontwikkeling is: solidair zijn met toekomstige generaties én met het zuiden. Tijdens een multimediale show legden vier sprekers uit wat duurzame ontwikkeling is én hoe we er met z’n allen iets kunnen aan doen. Met dank aan Indymedia vind je hier een verslag.
Fotoverslag:
  • Hier vind je foto's gemaakt door Indymedia
  • Hier en hier foto's door ons zelf gemaakt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten