woensdag 19 maart 2008

ACV betoogde mee met mensen zonder papieren

Deze middag betoogden de sans papiers vóór het kantoor van toekomstig Eerste Minister Yves Leterme in de Koningsstraat in Brussel. De actie die startte in de buurt van het Madouplein werd ondersteund door de vakbonden ACV en ABVV. Een delegatie met daarbij ACV-verbondssecretaris Guy Tordeur werd ontvangen door enkele medewerkers van Leterme.

Het ACV liep mee in de betoging met de mensen zonder papieren omdat het wil dat er duidelijke criteria komen voor de aanvraag tot regularisatie van mensen zonder papieren. "We hebben in het luik migratie van het nieuwe regeerakkoord gelezen dat de regularisatiecriteria worden opgenomen in een omzendbrief. Hierdoor blijft het beleid inzake migratie voor interpretatie vatbaar én is het afwachten op welke manier de bevoegde minister het beleid zal uitvoeren. Een wettelijke verankering was beter geweest", aldus Guy Tordeur van ACV Brussel-Halle-Vilvoorde.

De christelijke vakbond vraagt ook dat een onafhankelijke commissie exclusieve bevoegdheid krijgt om te beslissen over regularisatie-aanvragen. "In het nieuwe regeerakkoord vinden we hierover geen concrete timing. De nieuwe regering acht die commissie wel wenselijk, maar op basis van welke studies zal dit gebeuren? Kortom, de tekst is veel te vaag en biedt geen enkele zekerheid dat die onafhankelijke commissie er komt", besluit Guy Tordeur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten