dinsdag 18 maart 2008

ACV in platform voor toekomst van Brussels Gewest


Deze middag werd in Brasseries Belle Vue in Molenbeek een gemeenschappelijk platform voor de toekomst van het Brusselse Gewest aan de pers voorgesteld. ACV-Brussel is één van de tien maatschappelijke aktoren in het platform van Brusselse burgers.

Deze nieuwe tweetalige Brusselse beweging bestaat uit leden van het Brussels Kunstenoverleg, bewonerscomités zoals Bral en de initiatiefnemers van onder meer Aula Magna en Manifesto. Manifesto is een vereniging van Brusselaars die de gedachtewisseling wil aanmoedigen over de plaats van Brussel in het Belgische federale en het Europese kader. En Aula Magna is een denkgroep van onder meer bedrijfsleiders die meer begrip voor Brussel wil losweken in Vlaanderen en Wallonië. De Brusselse vakbonden ACV en ABVV zorgen samen met de handelaars van de Brusselse werkgeversorganisatie BECI voor de socio-economische inbreng.

In de nota ‘Ons project voor Brussel’ doen de tien aktoren vanuit hun verschillende invalshoeken vaststellingen en voorstellen voor de toekomst van het Brusselse Gewest en al haar inwoners. Ze vinden dat de huidige structuren van de Belgische federale staat geen bevredigende antwoorden bieden op de vraag naar een wervend stadsproject. “We vragen met het platform dat de beleidsmakers instrumenten zouden ontwikkelen voor een beter beheer van supraregionale materies zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit, lokale bedrijfsbelasting en werkgelegenheid. De socio-economische realiteit van Brussel is breder dan de 19 Brusselse gemeenten”, zegt Myriam Gerard van ACV-Brussel.

Lees meer over het platform via http://www.bruxsel.org/

De foto's van de persconferentie, kan je hier bekijken en downloaden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten