maandag 17 maart 2008

Omdat vrouwen beter verdienen!

Volgens http://www.vrouwenloonwijzer.be/ verdienen vrouwen per maand 21 % minder dan mannen. Dat wil zeggen dat een vrouw voor elke 100 euro die een man verdient slechts 79 euro verdient. Op jaarbasis werken vrouwen dus twee maanden en een half langer voor hetzelfde loon. En dat kan natuurlijk niet!

Om dit te symboliseren voerden ACV-CSC en KAV deze ochtend actie aan de uitgangen van het Noord-station in Brussel. Militanten van KAV en ACV deelden op Equal Pay Day een tweetalig pamflet en paaseieren uit (aan vrouwen). In totaal werden 6000 paaseieren bedeeld. 17 maart is de dag tot wanneer vrouwen moeten werken vooraleer ze evenveel verdiend hebben als mannen in het vorige jaar.

Na de bedeling werd een symbolische loopsprint georganiseerd op het plein voor het Noord-station. Om de loonkloof te visualiseren, startten de mannen met voorsprong. Aan de finish werden ze echter ingehaald door hun vrouwelijke opponenten. Of dat ook op het einde van de maand op hun loonbrief te merken valt, is zeer de vraag. ACV en KAV vragen dat men in elk bedrijf nagaat hoe groot de loonkloof is, wat de oorzaken zijn en hoe hier kan aan verholpen worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten