woensdag 23 april 2008

ACV-luchthavencomité bedeelde luchthavenkrant Radar vanop vrachtwagen

Deze middag bedeelde het ACV-luchthavencomité de luchthavenkrant Radar op Brucargo. En dat gebeurde niet onopgemerkt, want de militanten van het syndicaal overlegcomité voor de luchthaven deden dit vanop een open vrachtwagen.

Werknemers en délégués die op de Brusselse vrachtluchthaven in Melsbroek werken, konden deze middag de luchthavenkrant en propagandamateriaal afhalen op de groene vrachtwagen van ACV-Transcom. Deze stond geparkeerd vóór de gebouwen van de bagageafhandelaar Flightcare. ACV-Transcom vertegenwoordigt de arbeiders die bij Flightcare werken. Ook de groene autocar van ACV Openbare Diensten bezocht deze namiddag Brucargo en hield halt vóór Flightcare. Bij een korte, maar fikse regenbui reed de groene vrachtwagen naar de gebouwen van het groundhandlingbedrijf Aviapartner. Ook de directeur van Aviapartner kwam op de vrachtwagen even de sociale verkiezingssfeer opsnuiven.

Militanten van de bediendenvakbond LBC gingen de Radar ook in nog enkele andere bedrijven op Brucargo bedelen.

Bekijk hier een fotosfeerverslag.

De luchthavenkrant Radar is een tweetalige krant die vier keer per jaar verschijnt. En is een uitgave van het ACV-luchthavencomité, een platform van mensen die op de luchthaven werken en die gemeenschappelijke problemen van werknemers in de luchthavenregio aanpakken. Je kan als werknemer van de luchthaven je ergernissen en problemen melden aan Jan Hermans, coördinator van het luchthavencomité via jan.hermans@acv-csc.be
Inhoud Radar van 23 april 2008:

blz 1: We really love your airport job door Guy Tordeur, verbondssecretaris ACV B-H-V

blz 2: Reeks: Het syndicaal leven zoals het is... op de luchthaven, Ook bij DHL zijn er (na de verhuis naar Leipzig) sociale verkiezingen, vakbondsman Lode Verschingel praat over herstructurering en nachtvluchten

blz 3: Dirk, Laki en Gert komen graag op voor een ander bij DHL Global Forwarding, Bedankt Rik (afscheid van arbeider-délégué Rik Janssen die met brugpensioen ging)

blz 4: Zij komen op de luchthaven graag op voor een ander... en staan op lijst nr. 2 van 't ACV bij Restair, Sabena Technics, Belgian Sky Shops, LSG Sky Chefs, Brussels Airport Company en TNT.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten