maandag 14 april 2008

Terugblik op een gesmaakt ACV-kandidatenfeest

Bijna duizend kandidaten kwamen vrijdag 11 april naar de Brussels Event Brewery, de evenementenhal gelegen naast het ACV-dienstencentrum in Molenbeek. Deze feestelijke bijeenkomst voor vakbondsafgevaardigden en –secretarissen in het kader van de komende sociale verkiezingen startte in de namiddag met een standenmarkt. Vooral de stand waar kandidaten zich konden laten vastleggen op een professionele foto kende succes met af en toe een lange wachtrij tot gevolg. De muzikale animatie werd intussen, bij een frisse pint of een glas wijn, verzorgd door de groep Ritmo Latino.

Tijdens de voorstelling van het ACV-verkiezingsprogramma in de vooravond werden er korte interviews afgenomen van militanten en van nationaal voorzitter Luc Cortebeeck door Kristel Van Damme en haar Franstalige collega Marc Heinen. Ook een delegatie van mensen (werknemers) zonder papieren werd geïnterviewd. De voorstelling werd af en toe onderbroken door een gesmaakt reclamefilmpje (waarin gevraagd werd om in mei voor het ACV te stemmen). Ook met wat er te zien was op het podium kon er gelachen worden, daar zorgden de geprojecteerde cartoons en theateracteurs voor die toonden hoe je je kiescampagne het best (niet) aanpakt. Verbondssecretaris Guy Tordeur stak met een korte slottoespraak de kandidaten nog een riem onder het hart in het vooruitzicht van de sociale verkiezingen.

Ook het aansluitende walking-dinner viel in de smaak van de bezoekers die nadien nog getrakteerd werden op een optreden van de coverband Sudden Heat en een fuif met Dj Barend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten