maandag 26 januari 2009

ACV BHV op het Wereld Sociaal Forum in Brazilië

Met een delegatie van 20 verantwoordelijken, medewerkers en militanten neemt het ACV van dinsdag 27 tot en met zondag 1 februari deel aan het Wereld Sociaal Forum in Belém, Brazilië. Onder hen Hallenaar Luc Debast (foto) die in het ACV-verbond Brussel-Halle-Vilvoorde de internationale werking coördineert.

Van 28 tot 30 januari wordt parallel hiermee ook een Wereld Syndicaal Forum georganiseerd rond onderwerpen zoals klimaatverandering, schending van vakbondsrechten, handel, waardig werk, de financiële crisis, …

De organisatoren verwachten zo’n tachtigduizend andersglobalisten uit de Noord-Zuidbeweging en uit de syndicale beweging. Zij zullen in Belém werken aan een sociale tegenmacht, aan een antwoord op de neo-liberale globalisering.

Het ACV wil ACV-ers laten proeven van de unieke formule van het Wereld Sociaal Forum én hen de kans geven de vakbondswerking in Brazilië te leren kennen. Er zijn ondermeer contacten gepland met vakbondsmensen uit de horeca, handel, de bouw en de gezondheidssector.

Je kan het dagboek van de ACV-ers in Brazilië lezen via http://wereldsociaalforum2009.blogspot.com/

Voor informatie over het programma van het WSF kan je terecht op www.forumsocialmundial.org.br/

In Visie lees je volgende maand in het regionieuws van de editie Brussel & Rand een interview met Luc Debast over zijn Braziliaanse reis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten