maandag 5 januari 2009

Guy Tordeur schrijft nieuwjaarsbrief... in nieuwe Visie

Een nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe wensen en verlangens. Een nieuwe Visie ook vanaf vrijdag 9 januari in je postbus. En in die nieuwe Visie op de regionale pagina's van Brussel en Rand een nieuwjaarsbrief van Guy Tordeur (foto), de ACV-verbondssecretaris in Brussel-Halle-Vilvoorde.
Hier lees je nu al een voorpublicatie:
"Veel vreugde en geluk zat er in de wereld en hier bij ons in 2008 niet in. Ja, er waren natuurlijk Tia en Kim en de andere meisjes, maar op politiek, sociaal en economisch vlak was het niet veel soeps. Oh ja, we hebben nu opnieuw een nieuwe regering, maar daar is al veel over geschreven. Afwachten wat het nog wordt. Op sociaal vlak was het geen gemakkelijk jaar. Het was ronduit een asociaal jaar. (...) Wat 2009 ons op sociaal en economisch vlak zal brengen lijkt niet veel beter te zijn. Toch niet als we de voorspellers mogen geloven. De economische crisis is nog niet bedwongen. De groei vertraagt en de werkloosheid zal nog toenemen. Vooral in deze moeilijke tijden is er een sterke vakbond nodig. De werknemers rekenen daar overigens op. Positief is het daarom dat er ondanks de moeilijke omstandigheden een nieuw interprofessioneel akkoord is afgesloten. Een dergelijk akkoord is voor vele werknemers in de zwakke sectoren en de KMO’s vaak het enige middel om hun loon- en arbeidsvoorwaarden te verbeteren. In deze moeilijke tijden zullen we als vakbeweging noodgedwongen wat in het defensief moeten spelen. Maar ook vanuit een defensieve opstelling kan men doelpunten scoren."

En hoe de ACV-verbondssecretaris in 2009 wil scoren, lees je aanstaande vrijdag 9 januari in Visie (editie Brussel en Rand), het weekblad van de christelijke arbeidersbeweging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten