vrijdag 23 januari 2009

ACV en ACW hielden nieuwjaarsreceptie in De Markten

Het Vlaams gemeenschapscentrum De Markten in hartje Brussel kreeg gisterennamiddag voornamelijk personeelsleden van het ACV en het ACW over de vloer voor een nieuwjaarsreceptie.

Op deze nieuwjaarsbijeenkomst van de christelijke arbeidersbeweging in Brussel-Halle-Vilvoorde hield ACV-verbondssecretaris Guy Tordeur (foto) een toespraak waarin hij het onder meer had over Barack Obama, de nieuwe president van de Verenigde Staten: “Obama wekt veel hoop en verwachting op bij zeer veel mensen, niet alleen in de USA, maar bij zeer velen in gans de wereld. De hoop op beterschap voor velen, de hoop op vrede en de hoop op een meer rechtvaardige wereld. Wij weten allemaal dat één man dit niet allemaal realiseren kan. De verwachtingen van hetgeen Obama kan doen, zijn dan ook wellicht meer dan overtrokken. Maar zijn verkiezing bewijst wel dat verandering mogelijk is”.

Tordeur besloot zijn toespraak met: “Laat ons dan ook samen de hoop koesteren dat de wereld in 2009 een beetje meer een plek mag worden waar vrede heerst, waar elkeen zijn deel krijgt en waarin elke man en vrouw gerespecteerd wordt. En zoals Obama zou zeggen: Yes we can”.

Deze nieuwjaarsreceptie was vooral een bijeenkomst van mensen die in Brussel-Halle-Vilvoorde voor het ACV, ACW, KWB, KAJ en KAV werken. Zij kregen ook de gelegenheid om met hun collega’s op de foto te staan. Bekijk hier de fotoshoot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten