vrijdag 20 maart 2009

Morgen internationale dag tegen racisme

Morgen, zaterdag 21 maart, is het de internationale dag tegen racisme. Om hiervoor aandacht te vragen hield het ACV deze ochtend een kleurrijke pamfletactie aan de treinstations van Brussel Noord en Brussel Centraal.

“Voor het ACV zijn alle werknemers gelijk. Het ACV is voor gelijkheid en tegen discriminatie, tegen de achterstelling van bepaalde groepen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. Racisme brengt haat en verdeeldheid. Werknemers hebben er geen enkel belang bij. Integendeel, het breekt de solidariteit, toch hét middel om de leef- en arbeidsomstandigheden te verbeteren. Het ACV verwerpt racisme!”, kan je lezen op de 12.000 pamfletten die door de kleurrijke ACV-diversiteitsconsulenten vanochtend werden bedeeld.

De christelijke vakbond heeft voor zijn personeel en zijn militanten ook een nieuwe brochure over racisme. In ‘Averechts omgaan met racisme’ lees je wat de achtergronden en gevolgen zijn van racisme en discriminatie. En wat je kan doen tegen racisme op de werkvloer. Je vindt er ook nuttige adressen van meldpunten in terug. Je kan de brochure aanvragen bij stefaan.peirsman@acv-csc.be (foto), de verantwoordelijke voor de integratie- en diversiteitswerking van het ACV.

Bekijk de fotoreportage van vanochtend aan Brussel Noord en Brussel Centraal hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten