woensdag 18 maart 2009

Sans Papiers en vakbonden vragen ontstopping van regularisatiedossiers

Deze middag hielden de mensen zonder papieren samen met de vakbonden een manifestatie op de trappen van de Brusselse Beurs. Verschillende actievoerders hadden een wc-ontstopper mee omdat ze een ontstopping van hun regularisatiedossier vragen.

Deze actie van de sans papiers werd ondersteund door het ACV en het ABVV en door nog een aantal andere sociale bewegingen waaronder 11.11.11. Guy Tordeur, ACV-verbondssecretaris in Brussel vroeg in zijn toespraak op de trappen van de Beurs aan Premier Van Rompuy om het regularisatiedossier te ontstoppen.

Op het einde van zijn toespraak vroeg en kreeg Guy Tordeur een minuut stilte voor de mensen die intussen overleden zijn. Het ACV in de Brusselse Pletinckxstraat ondersteunt al lang de mensen zonder papieren die in de naburige Begijnhofkerk verblijven.

De talrijke opkomst van sympathisanten, waaronder tal van studenten, zorgde ervoor dat de Anspachlaan aan de Beurs moest afgesloten worden voor het verkeer. Bekijk de fotoreportage van aan de Beurs hier.

Deze actie kaderde in de actiedag voor de mensen zonder papieren, één jaar na het regeerakkoord. Een actiedag die ook ondersteund wordt door de artistieke wereld en die vanochtend startte op het Brusselse Muntplein (zie VRT-journaal).

Deze voormiddag vond ook de overhandiging aan Premier Van Rompuy plaats van de petitie ‘Regularisatie Nu!’.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten