maandag 15 november 2010

Persbericht: Brink's, een verhaal van brutaal kapitalisme

Het ACV is verontwaardigd over de gang van zaken bij Brink’s. Het sociaal conflict is maar één aspect van het geval Brink’s België. Brink’s Belgium heeft volgens onze gegevens een schuld opgebouwd van om en rond de 14 miljoen euro. Het tekort moest verhaald worden op de werknemers, die hun bediendestatuut zouden moeten opofferen. Maar ook dit zou helemaal niet toereikend geweest zijn, ook de Belgische overheid werd onder druk gezet om het deficit te delgen. Het neerleggen van de boeken en het op straat zetten van 400 werknemers toont de unfaire houding van het bedrijf overduidelijk aan.

Toegeven op de onwettelijke en brutale aanpak van dergelijke vorm van kapitalisme, zonder enige vorm van respect voor de werknemers en de Belgische overheid, was niet aan de orde en zou het probleem niet eens opgelost hebben. Het ACV steunt de werknemers, afgevaardigden en secretarissen voor de correcte wijze waarop zij het conflict begeleiden.

Het ACV herhaalt de noodzaak om snel naar een geharmoniseerd statuut te komen voor arbeiders en bedienden samen, zodat het statuut niet meer als chantagemiddel kan misbruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten