donderdag 18 november 2010

Samen tegen armoede in Halle

ACV en ACW Halle houden voor het tweede opeenvolgende jaar soep op de stoep actie!

Op zaterdag 27 november tussen 8 uur en 13.00 uur plaats het ACW van Halle de campagne van WELZIJNSZORG in de schijnwerpers: SAMEN TEGEN ARMOEDE. Welzijnszorg voert al 40 jaren actie rond armoedebestrijding in Vlaanderen. Door wantoestanden aan te klagen. Door politieke eisen te stellen. Door campagne te voeren. Dit jaar opnieuw via de actie “SOEP OP DE STOEP”. Op de zaterdagmarkt in Halle bieden we elkeen een warme kom soep aan. De opbrengst van de soepverkoop gaat naar één van de 150 armoedeprojecten die Welzijnszorg ondersteunt. Wist je trouwens dat het buurthuis Ommekaar uit Buizingen 20 jaar geleden is ontstaan vanuit de campagne van Welzijnszorg?

In ruil voor deze kom soep vragen we even aandacht voor de campagne van Welzijnszorg,
Dit jaar blikt Welzijnszorg terug op 40 jaar campagne voeren tegen armoede. Dit is geen feestelijke terugblik. Armoede groeit nog steeds: meer en meer mensen leven onder de armoedegrens. In België leven 1.600.000 mensen in armoede. Ze ervaren dagelijks dat ze er niet bij horen. Ze zijn afgesloten van de meest noodzakelijke basisvoorzieningen. Toch moet iedereen de kansen krijgen waarop hij recht heeft. Een goede gezondheid. Een veilige woning. Een deftige opleiding. Waardig werk en een leefbaar inkomen. Welzijnszorg kiest al 40 jaar resoluut voor de armsten en zwaksten in onze maatschappij en vindt dat iedereen de kansen verdient waar hij recht op heeft.

40 jaar campagne voeren is ook het ideale moment om de nieuwe campagne ‘Werk armoede weg’ voor te stellen. Werk is nog steeds een stevige garantie om uit de armoede te geraken, als het dan over waardig werk gaat en tegen een degelijk loon. Jammer genoeg vallen heel wat mensen uit de boot: leeftijd, geslacht en afkomst zorgen voor drempels in de zoektocht naar een geschikte job. En wie langdurig werkloos is, verzeilt gegarandeerd in armoede.

De 5 campagne-eisen van Welzijnszorg zijn:
- Een begeleiding naar werk op maat van mensen in armoede
- Een extra stimulans om na een periode van werkloosheid opnieuw aan de slag te gaan
- Groeikansen voor de sociale economie en sociale tewerkstelling
- Goede hulpverlening op maat van zelfstandigen in moeilijkheden en gefailleerden
- Een leefbaar inkomen voor iedereen


Voor meer informatie:
- www.soepopdestoep.be
- www.welzijnszorg.be
- Luc Debast, voorzitter ACW Halle: 0478/54.90.52
- Leen Vanderhulst, stafmedewerker ACW 0474/38.04.44

Geen opmerkingen:

Een reactie posten