donderdag 16 juni 2011

Actie voor Chocotoff, Bouchées en Mignonetten


De lokale directie van Kraft Foods Halle stelde een besparingsplan op (“roadmap”) dat werd overgemaakt aan de Europese Directie in Zürich en resulteert in een actieplan dat 10% tot 15% kosten zou besparen.
Als toekomstperspectief lanceert Kraft Foods Halle de idee om van Halle een “anker” fabriek te maken voor premium tabletten en repen. Een flexibele fabriek die vanaf 2013 de toelevering kan garanderen in alle omstandigheden.
In dit ambitieus project zal er in de fabriek in Halle geen plaats meer zijn voor de productie van typisch Belgische producten zoals de Bouchees, Mignonetten en Chocotoff. De productie van het chocolade goud met een Belgisch Label zou naar lage loonlanden in het Oostblok verschuiven.
Voor Halle zal deze ingrijpende herstructurering ontegensprekelijk leiden tot ontslagen, van zowel arbeiders – als bedienden.

Dit ultiem saneringsproject werd door de Directie aan het personeel voorgelegd en vervolgens overgemaakt aan de Europese Directie in Zürich ter evaluatie.
Maandag, 20/06/2011 zal de beslissing van de Europese Directie op een bijzondere Ondernemingsraad bekend worden gemaakt aan de vakbonden.

Dit kunnen we als ACV niet zomaar laten voorbijgaan. Een twintigtal militanten voerden vandaag een ludieke en vooral positieve actie. De militanten beplakten een bootanker met de labels van de producten die zouden geschrapt worden. De producten zijn zo verankert met de Halse fabriek en de Belgische markt dat ze gewoonweg nergens anders kunnen of mogen gefabriceerd worden. Later op de namiddag kwam een koeriersdienst het anker ophalen om het morgen te bezorgen aan de Europese directie van Kraft Foods in Zurich, Zwitserland.

Fotoverslag

3 opmerkingen:

  1. anita, chocolade fan en Belgjuni 20, 2011

    vraag eens aan de belgische consument wat hij ervan denkt ? Ik ben alvast boos, want wie eet er de meeste chocotoffs, mignonetten en bouchées ? zouden dat niet de Belgen zijn ? Zullen die producten dan met aftandse vrachtwagens bestuurd door lageloonchauffeurs zonder rusttijden teruggebracht worden naar België ? en waarvoor ? Om op een goed blaadje te staan in Zürich en een dikke bonus te vangen of wa ?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Schandalig dat weer een belgisch produkt zoals onze gekende chocotoffs, mignonetten en bouchées naar Polen verhuisd.Eén ding weet ik zeker,dat ik twijfel aan de kwaliteit die daar van band komt want de kwaliteitskontrole is daar ver te zoeken.Dat het om kwaliteit gaat bij Kraft Foods geloof ik niet in het minste maar dat gaat het gaat om GROTE winsten daar is het om te doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Typisch, weer zo'n zakkevuller op management niveau dat op korte termijn zijn bonus wil incasseren. Wacht maar er zal ooit een tijd komen dat die zakkevullers de gevolgen ervan zullen dragen, ze zouden die managers beter is gijzelen voor een paar weken en hun is goed doen afzien.

    BeantwoordenVerwijderen