woensdag 8 juni 2011

Euromanif in Luxemburg

Nationale en Europese mobilisatie op 21 juni tegen het project van economic governance

In maart lanceerde het ACV de campagne ‘Help Heinrich’ om te protesteren tegen het door Merkel en Sarkozy voorgestelde competitiviteitspact en de maatregelen die Europa naar voor schuift om in te spelen op de crisis.

Op 24 maart was er de manifestatie aan het Atomium in Brussel en op 9 april de Europese manifestatie in Boedapest. En daar blijft het niet bij. Op 21 juni voeren we opnieuw actie. Deze keer in Luxemburg. De actie wordt gecoördineerd door de Belgische, Franse, Duitse en Luxemburgse vakbonden.

De actie vindt plaats aan de vooravond van de op 22 en 23 juni voorziene stemming in plenaire zitting van het Europees Parlement over het pakket van economic governance maatregelen. Op de Europese Raad van 24 juni worden definitief de knopen doorgehakt.

Het Europluspact heeft zware gevolgen voor de lonen, de sociale bescherming en de structuur van collectieve onderhandelingen.



Wil je ook je stem laten horen en mee met ons betogen? Neem dan snel contact op met je regiopropagandist of vakbondssecretaris

Geen opmerkingen:

Een reactie posten