maandag 19 maart 2012

Uitbreiding ouderschapsverlof lijkt moeilijke bevalling

De Belgische regering had tot 8 maart de tijd om de Europese richtlijn rond ouderschapsverlof om te zetten. Dat is tot op heden echter niet gebeurd.

Die Europese richtlijn wil dat het voltijds ouderschapsverlof uitgebreid wordt van 3 naar 4 maand. Daarnaast voorziet de richtlijn ook in een recht van werknemers die terugkeren uit ouderschapsverlof om voor een bepaalde periode aangepaste werktijden en werkroosters aan te vragen.

Het ACV vraagt de regering om alsnog over te gaan tot een snelle omzetting van de Europese richtlijn. Ouderschapsverlof is belangrijk voor ouders, die vaak met twee werken, om arbeid en gezin te kunnen combineren. Het ACV dringt er ook op aan dat voor de vierde maand ouderschapsverlof een uitkering wordt voorzien. Alleen op die wijze kan dit ouderschapsverlof toegankelijk zijn voor alle inkomens.

1 opmerking:

  1. Mooi dat het ACW herinnert aan de uitbreiding van het ouderschapsverlof van 3 naar 4 maanden.
    Ook voor kinderen geboren voor 8 maart 2012 zou dit moeten kunnen. Indien de federale regering het geld niet vindt voor een volledige premie, zou dan bv. teminste het bedrag voor loopbaanonderbreking kunnen worden uitbetaald voor de vierde maand van de kinderen geboren voor maart 2012 ?

    BeantwoordenVerwijderen