vrijdag 8 februari 2013

Sociaal overleg kan niet zonder sociale actie. En omgekeerd.


Het ACV blijft maximaal inzetten op het sociaal overleg. Want het is aan de onderhandelingstafel dat oplossingen worden gevonden, resultaten worden geboekt. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we naïef zijn. Het is duidelijk dat we van de werkgevers en van de meeste regeringspartijen weinig moeten verwachten. De lonen worden bevroren, de loonnormwet wordt eenzijdig gewijzigd. Ook aan de index wordt geprutst. En wanneer gaan de andere groepen hun deel bijdragen? En wanneer stopt eindelijk de discriminatie tussen arbeiders en bedienden?

Om een krachtig signaal te geven sprak het ACV met de andere bonden twee weken geleden al af om op 21 februari een manifestatie te organiseren. Om zo onze standpunten en positie aan de onderhandelingstafel te versterken. Want sociaal overleg kan niet zonder sociale actie. En omgekeerd. Dat weten we samen maar al te goed. Samen gaan we ervoor!




Afspraak: 21 februari, 10u30, wellicht Albert II-laan (Noord-Station) Brussel om dan via de Financietoren op de Pachecolaan op te stappen richting Brussels-Zuid. Voor afspraken rond vervoer neem je contact op met je ACV verbond.

Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten