woensdag 6 juni 2007

De berg op voor het goede doel!

Zaterdag 9 juni is het weer zover: de massale beklimming van de Mont Ventoux. Samen met meer dan 2000 andere Belgen zullen 33 ACV-ers de berg proberen te temmen. Vorig jaar hebben de ACV fietsers met de beklimming van de Mont Ventoux de Schone Kleren Campagne in de kijker gezet. Daarbij verzamelden ze 6500 euro voor de Indonesische Textielvakbond Gartex.

Ook dit jaar fietsen ACV personeelsleden voluit voor solidariteit. De opbrengst gaat naar een jongerenproject van KAJ-JOC Congo. Gesteund door een CSC verantwoordelijke uit Katanga en een CSC delegé van de spoorwegen die in hun wijk woont, zijn jongeren gestart met een coöperatief fietsenatelier. De fiets is er het belangrijkste transportmiddel voor goederen tussen dorpen en steden. Voor de jongeren is het zinvol werk en een inkomen. Voor de buurt is het een ondersteuning van de informele (overlevings) economie.

Om deze actie te steunen verkopen de fietsers tot 20 juni solidariteitskaarten. Deze kosten 2 euro per kaart of 10 euro voor 6 kaarten. Met deze kaarten kan men bovendien een prachtige groene ACV-solidariteitstandem winnen. Mail voor kaarten naar Kris Lemoine

Meer uitleg over het project en het Mont Ventoux- evenement vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten