dinsdag 26 juni 2007

Maria Vindevoghel met boterhammen terug naar huis

ACV-afgevaardigde Maria Vindevoghel heeft zich op dinsdagmiddag 26 juni met een deurwaarder aangeboden bij het bagage-afhandelingsbedrijf Flightcare om het werk te hervatten. De deurwaarder stelde vast dat de ACV-delegee geen toegang meer krijgt tot het bedrijf en ontslagen blijft.

Joris Welters van ACV-Transcom zei dat Maria Vindevoghel een afgehandelde zaak is voor Flightcare. Marijke Persoone en Jan Dereymaeker van de christelijke bediendenvakbond LBC maakten van de gelegenheid gebruik om te pleiten voor een betere bescherming van vakbondsafgevaardigden in het algemeen. Doordat de wetgever geen dwangsom oplegt, blijft de reïntegratieplicht dode letter.

Maria Vindevoghel die op 13 juli reeds twee jaar van het werk bij Flighcare zal verwijderd zijn, stelt dat de arbeidsomstandigheden bij de bagage-afhandelaar intussen erg verslechteren. Ze wordt nog vaak gecontacteerd door ex-collega’s die klagen over toenemende werkdruk. Het is ook daarom dat de vakbonden bij Flightcare in gemeenschappelijk front een stakingsaanzegging deden die afloopt op 5 juli. Vanaf vrijdag 6 juli zijn er acties mogelijk.

ACV-verbondssecretaris Guy Tordeur, die de boterhammen van Maria mee had voor het geval dat ze het werk opnieuw mocht hervatten, stelde dat hij met de vakcentrales en met Maria Vindevoghel zal overleggen over mogelijke nieuwe juridische stappen in het ontslagdossier van de ACV-afgevaardigde.
Klik hier voor meer foto's van de actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten