woensdag 13 juni 2007

‘Wereldwijd syndicalisme vanuit de Pletinckxstraat’

Zaterdag 9 juni organiseerde het ACV verbond Brussel-Halle-Vilvoorde een ‘Internationale Dag’. Van 9 uur tot 17 uur werd de Pletinckxstraat 19 in hartje Brussel de verzamelplaats voor zowat de halve wereldbol.

“Met deze dag wilden we aantonen dat vakbondswerk niet stopt aan de grenzen van België of Europa. Internationale samenwerking is essentieel voor de ontwikkeling van een moderne vakbond. We wilden tevens aan de publieke opinie tonen dat het ACV van Brussel-Halle-Vilvoorde aanwezig wil zijn in dat internationale debat”, vatte Luc Debast het doel van de internationale dag samen.

Heel het gebeuren vertrok vanuit de ontdekking en vanuit het uitwisselen van gegevens. Permanente stands en tentoonstellingsruimten zorgden voor de rode draad, regelmatig gespekt door workshops en twee debatten. Op het middagdebat om 11u30 over internationale samenwerking was François Houtart, de directeur van het Tricontinental Centrum, uitgenodigd. Aan het debat over het Europees arbeidsrecht om 16 uur namen Armindo Silva van de Europese Commissie en Pierre-Paul Maeter van de federale overheidsdienst werkgelegenheid deel. Marijke Persoone van de bediendenvakbond LBC vertolkte het standpunt van het ACV in dit debat. De internationale dag werd afgesloten in het Jubelpark waar de 40-jarige bezetting van Palestina herdacht werd.

Deze internationale dag was een organisatie van de ACV-werkgroep internationale solidariteit in samenwerking met de christelijke vakcentrales, het ACW en MOC, Wereldsolidariteit en Solidarité Mondiale.

  • Klik hier om het verslag van Indymedia te lezen.
  • Een fotoverslag vind je binnenkort hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten