maandag 20 april 2009

Ludieke (weder)trouwpartij op de Grote Markt in Brussel aangekondigd


"Met de verkiezingen in het verschiet, willen we met Red de Solidariteit opnieuw een signaal geven. Want in een periode waarin men graag benadrukt dat de verschillen tussen Vlamingen en Walen zo groot zijn, dat samenwerking erg moeilijk tot onmogelijk is, stellen wij dat samenleven met mekaar best mogelijk is. En daarom willen we op zaterdag 23 mei het ja-woord nog eens overdoen in een solidaire, tweetalige ambiance", kondigt Guy Tordeur aan.
"We organiseren samen met de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans aan het Stadhuis op de Grote Markt om 15 uur een ludieke (weder)trouwpartij met koppels die gemengd Vlaams - Waals of Nederlandstalig - Franstalig zijn samengesteld en het reeds korte of lange tijd best met mekaar stellen. En dat ondanks hun andere taal, hun andere mentaliteit, hun andere cultuur, hun andere opvatting, zelfs ondanks hun ander geslacht", aldus Tordeur.

"Met dit evenement willen we aantonen dat samenleven best kan ondanks onze verschillen, ook tussen Vlamingen, Walen en Brusselaars. We willen duidelijk maken dat solidariteit tussen mensen de basis vormt van dit samenleven. En dat willen we zo houden en versterken."
"Het kan dus niet dat hervormingen zouden leiden tot verschillende stelsels van sociale zekerheid en tot een verschillende arbeidswetgeving waardoor de concurrentie tussen de werknemers van de onderscheiden regio’s zou worden georganiseerd. Het is precies door een arbeidswetgeving die geldt voor alle werkgevers en werknemers in gans België en door een zelfde stelsel van sociale zekerheid met gelijke bijdragen dat onderlinge concurrentie wordt vermeden", besluit de ACV-verbondssecretaris.
Guy Tordeur is samen met Hendrik Vermeersch (BBTK-ABVV) woordvoerder van Red de Solidariteit. Meer info over RdS op www.reddesolidariteit.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten