woensdag 1 april 2009

PWA-werknemers kleurden de Brusselse binnenstad groen

Om en bij de 500 mensen in groene ACV-outfit van over het hele land stapten deze voormiddag van aan het Brusselse ACV-verbondsgebouw in de Pletinckxstraat naar het PWA-kantoor op het Sint-Katelijneplein en terug. Onder hen veel PWA-werknemers die hun werk voor het plaatselijk werkgelegenheidsagentschap in hun gemeente willen behouden.

Enkelen hadden in de optocht hun borstel of riek mee én zelfs één zijn kruiwagen. Het PWA is immers beter bekend als de gemeentelijke klusjesdienst die werklozen, dicht bij huis, makkelijk instapbaar werk aanbiedt in huis en tuin. Er stapten ook enkele PWA-beamten mee, zij staan op de loonlijst van de RVA. Sommige betogers hielden ook een bordje vast met daarop de slogan: ‘we willen een PWA met een toekomst’.

De optocht liep via de Dansaertstraat langs het PWA-kantoor van Brussel op het Sint-Katelijneplein. Daar kreeg de verantwoordelijke PWA-beambte van de betogers een vuilblik met borstel. Na deze korte symbolische actie keerden de manifestanten terug naar de Pletinckxstraat waar de christelijke vakbond Minister van Werk Joëlle Milquet had uitgenodigd om te luisteren naar getuigenissen van PWA-werknemers, naar het standpunt van het ACV én om haar visie te geven op de toekomst van het PWA.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten