donderdag 15 oktober 2009

ACV raadpleegt achterban in Halle-Vilvoorde over de pensioenen

Het Belgisch pensioenstelsel staat onder druk nu de babyboom-generatie stilaan de pensioensgerechtigde leeftijd bereikt. Is ons pensioenstelsel hiertegen bestand? Dringen zich aanpassingen op? Of is er een grondige en structurele wijziging nodig? De voorbije maanden en jaren voelden velen zich geroepen om hier uitspraken over te doen: de politici, vakbonden en werkgevers, de pers, professoren, … De standpunten zijn vaak zeer divers en uiteenlopend. Een grondig debat over de toekomst van onze pensioenen is nodig.

“We willen weten waar we aan toe zijn voor de komende decennia. De federale regering plant dit najaar een grote ‘Pensioenconferentie’ over de toekomst van ons pensioenbeleid. In voorbereiding van deze conferentie wil de christelijke arbeidersbeweging zijn oor te luisteren leggen bij zijn achterban”, zegt Ben Debognies, de gewestsecretaris van het ACV in Halle-Vilvoorde.
Tijdens de informatie- en debatavonden in Halle-Vilvoorde maakt het ACV een algemene analyse van de huidige pensioenstelsels en de knelpunten ervan. En legt het klemtonen voor een toekomstig beleid. “Maar we willen vooral de standpunten van onze leden leren kennen. Dit past binnen de interne consultatie die binnen het ACV plaatsvindt ter voorbereiding van de Algemene Raad van het ACV op 10 november”, besluit Ben Debognies.
Het ACV hield eind oktober info- en debatavonden over de pensioenen in Vilvoorde, Asse, Melsbroek en Roosdaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten