donderdag 20 oktober 2011

ACV Brussel- Halle- Vilvoorde zegt: 2 REGIOS 1 UITDAGING





Brussel & Vlaamse Rand, hoe moet het nu verder?
Wat zijn de kansen voor dit gebied nu er een communautair akkoord is over de splitsing van de kieskring en het gerechtelijk arrondissement BHV? Gaan Brussel en Halle-Vilvoorde elk hun eigen weg? Zijn we verder gedoemd elkaar de duvel aan te doen? Of kunnen Brussel en Halle-Vilvoorde samenwerken voor meer welvaart?

Het ACV Brussel- Halle- Vilvoorde zegt duidelijk 2 REGIOS 1 UITDAGING! Want de uitdagingen waarvoor we staan zijn niet min: het mobiliteitsinfarct dat de leefbaarheid en het economisch weefsel bedreigt, de bevolkingsexplosie met alle gevolgen van dien voor scholen, crèches en huisvesting, de exorbitante vastgoedprijzen waardoor jongeren geen betaalbare woning meer vinden in eigen stad en streek,…

Deze uitdagingen overstijgen de Gewestgrenzen. Als ACV stellen we deze administratieve grenzen zeker niet in vraag, maar toch zorgt deze staatkundige indeling voor problemen op het terrein. Brussel en Vlaanderen slagen er onvoldoende in om een coherent en krachtdadig beleid uit te teken om de uitdagingen van de toekomst in onze regio samen aan te pakken en zo de welvaart, het welzijn en de leefbaarheid veilig te stellen. Want dat is nodig. De uitdagingen waarvoor we staan trekken zich geen jota aan van gewestgrenzen.

Het komend jaar zal het ACV Brussel- Halle- Vilvoorde op zoek gaan naar een gedeelde syndicale, duurzame en sociale rechtvaardige visie op toekomstige ontwikkeling van Brussel en de omliggende regio Halle-Vilvoorde. Want de uitdaging is niet min. In plaats van deze te ondergaan kiest het ACV ervoor om deze mee vorm te geven.

Kijk alvast eens op onze blog die wij voor dit initiatief hebben ontwikkeld. Hierop vindt u een mix van eigen berichtgeving en lezenswaardige artikels die we in andere media hebben gevonden: http://2regios1uitdaging2regions1defi.blogspot.com/

Je kan je via deze blog ook abonneren op nieuwe berichten: laat je e-mailadres achter in het vak “houd mij op de hoogte via email”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten