donderdag 13 oktober 2011

Nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten voor uitzendkrachten

Nieuwe financiële voordelen, vorderingen op het vlak van de opleiding en toezeggingen voor betere contracten

Na vele maanden onderhandelen hebben de sociale partners van de uitzendsector maandag 3 en dinsdag 11 oktober 2011 een reeks nieuwe collectieve arbeidsovereenkomsten die van toepassing zijn op uitzendkrachten voor de jaren 2011 en 2012 afgesloten.

In het sectorakkoord verkregen we een aantal nieuwe financiële voordelen voor de uitzendkrachten (eindejaarspremie, vakbondspremie, vorming, elektronische maaltijdcheques, …) maar ook toezeggingen voor oplossingen inzake het afsluiten van opeenvolgende dagcontracten, aanvullend pensioen en bedrijfsvoorheffing.

Het ACV verheugt zich eveneens over hetgeen in de toekomst een oplossing zou moeten zijn voor het terugkerend probleem in de uitzendsector: de strijd tegen de discriminatie t.a.v. uitzendkrachten en de begeleiding van migranten in de sector. We hopen ten stelligste dat de engagementen van de werkgevers uit de sector in de komende weken en maanden kunnen worden toegepast.

Verder blijft het ACV onderhandelen binnen de NAR en wordt de strijd voortgezet tegen het precaire statuut van de uitzendkracht (dagcontracten, onmiddellijke ondertekening van contracten) en tegen de te strikte interpretaties gewild door de werkgevers bij de omzetting in Belgisch recht van de principes van de Europese richtlijn over de uitzendarbeid.

De volledige teksten van deze collectieve arbeidsovereenkomsten zijn te vinden in de rubriek ‘Actueel’ op www.acv-interim.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten