donderdag 15 december 2011

De gevolgen voor jou!



De sanering die de regering Di Rupo wil doorvoeren heeft voor werknemers en werkzoekenden ingrijpende gevolgen. Een sanering is noodzakelijk – dat heeft het ACV altijd gezegd - maar deze sanering is onevenwichtig en onrechtvaardig. Grote vermogens en grootbeleggers ontspringen alweer de dans, zodat het gewicht almaar meer is komen te liggen bij de werknemers en bij de sociale uitkeringen. Met geen enkele geloofwaardige aanzet voor meer en betere banen en voor betere perspectieven voor begeleiding, opleiding.




Het ACV wil dat deze sanering bijgestuurd wordt. Om te beginnen heeft ze daarom van de nieuwe regering onderhandelingen geëist. Maar het is niet uitgesloten dat verdere acties nodig zijn. Daarom hebben de vakbonden vandaag beslist om een stakingsaanzegging in te dienen met het oog op een algemene staking en /of sectorale stakingen uiterlijk maandag 30 januari 2012.




Ondertussen zocht het ACV uit wat heel concreet de gevolgen zijn van de voorgestelde sanering. Oordeelt u zelf. Op http://www.degevolgen.be/ ziet u wie de winnaars en de verliezers zijn.
Deel het op Facebook! Of mail het aan uw vrienden.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten